Kuchyňské nože podle typu
KIRITSKUKE- Určeny na zeleninu, univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně.
Nakiri - Krájení (sekání) zeleniny a bylinek. Svým tvarem nůž připomíná sekáček na maso, ale nenechte se mýlit. S čepelí dlouhou 165 mm snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky.
Sujihiki - Na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny.
Santoku - Je často prohlašován za fúzi mezi nožem Gyuto a Nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných.
Yanagiba a Sashimi - K řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek.
Usuba - Určen nejen profesionálům na krájení (sekání) zeleniny a bylinek. Svým tvarem nůž připomíná sekáček na maso ale nenechte se mýlit. Tímto nožem snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky.
Deba - Vykošťování masa a sekání menších kostí. Jedná se o perfektní nůž nejen pro přípravu sushi.
- Nože GYUTO
- Nože KIRITSUKE
- Nože NAKIRI
- Nože SUJIHIKI
- Nože SANTOKU
- Nože YANAGIBA, SASHIMI
- Nože USUBA
- Nože DEBA