Nůž Kamagata / Santoku 170 mm - KIYA Suminagashi Damascus 11 layers
Kód: 3-130Detailní popis produktu
japonský nůž pro šéfkuchaře Kamagata/Santoku 170 mm série
.
Velmi ostrý japonský nůž Kamagata/Santoku 170 mm Nůž SANTOKU je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a oktagonová rukojeť Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
.
Nože při jejichž výrobě se využívá tradiční kovářské techniky Echizen. Ohřev na dřevěném uhlí se dřevem z borovice a následné kalení vdechnou oceli život ! Takto vzniká nůž s mramorovým vzorem s 11 vrstvami damaškové oceli.
.
Octagonová rukojeť je vyrobena ze santalového dřeva. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou.
.
Vyrobeno v Japonsku !
.
Japonská uhlíková ocel Takefu V special grade 2 není zcela nerezová a proto vyžaduje nadstandardní péči. Nůž je nutné po každém krájení očistit, osušit a potřít olejem. Skvrny a patina na povrchu ostří jsou zcela běžnou součástí těchto velmi ostrých nožů.
.
Délka rukojeti: 125 mm
Délka čepele: 170 mm
Celková délka: 315 mm
Hmotnost: 125 g
.
Doporučení a údržba:
✅ japonský nůž Kamagata 170 mm z damascénské oceli (damascus steel), nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž z damaškové oceli ( damascus steel ) ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte japonský nůž z damaškové oceli jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský damaškový nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
.
Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.
.
Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z japonské oceli Takefu V special grade 2 doporučujeme použití . Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože z damaškové oceli Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože SANTOKU |
---|---|
Hmotnost: | 0.13 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.